Манолова първи гост в телевизията на Слави Трифонов

От екипа на шоумена внесоха документите за регистрацията на "Няма такава държава"

сн.:Архив

Бившият омбудсман Мая Манолова, която не успя да спечели балотажа за кмет на София, бе първият гост в телевизията на шоумена Слави Трифонов 7/8 ТВ, която официално започна излъчване в понеделник вечерта.

Тя обаче не гостува на Трифонов, а в коментарното предаване "Студио Хъ", чийто водещ е зам.-председател на учредената при пълна секретност партията "Няма такава държава" Тошко Йорданов. Участието ѝ дойде часове преди партията да внесе документи за регистрацията си в Софийския градски съд. Те бяха внесени именно от Йорданов. В подкрепа на регистрацията бяха внесени 3700 подписа. Той отказа да каже в кой политически спектър ще се позиционира новата партия, както и дали ще се коалират с Манолова.

"Нека се разберем отсега, като направим нещо или смятаме да направим - ще ви кажем. Всичко останало са спекулации", каза той. 

"Загубих, но гражданите спечелиха"

"Аз загубих тези избори, но гражданите ги спечелиха в лицето на Борис Бонев, който влезе като общински съветник в местния парламент за следващите четири години", каза Манолова в ефира на 7/8 ТВ и показа недействителни бюлетини.

Тя отново повтори, че ГЕРБ са купували гласове в ромските махали, но добави, че го правели и в много други секции в София.

Манолова обяви, че идеята на кандидатурата ѝ била смяна на модела. "Ще продължа да се боря за промяната и за демонтиране на този модел на управление, но ще го правя от граждански позиции", каза тя.

Още в изборната нощ неуспялата кандидатка за кмет на София анонсира, че ще намери "начина и формата" гражданската енергия на подкрепилите я да не бъде "пропиляна и разпиляна, а да бъде фокусирана за постигането на промяна на модела в София и в България“. Думите ѝ прозвучаха като намек, че ще прави политическа партия, но ден по-късно тя обяви, че все още няма такова намерение.

Още преди Манолова да се включи официално в битката за София, както и преди Трифонов да каже, че ще прави телевизия и партия, в политическите среди неофициаолно се коментираше, че двамата ще работят заедно. Тази теза беше забравена, след като шоуменът забави регистрацията на партията си, а бившият омбудсман се регистрира като независим кандидат и получи подкрепата на БСП. Имаше очаквания и Трифонов да подкрепи Манолова, но това така и не стана.

Споделяне

Още по темата

Още от България