Марчело Джотолов: Името ми се използва за уронване престижа на лекарското съсловие

Обвиняемият по делото "Октопод" отрече твърденията на доктор от "Пирогов" за фалшива епикриза

Марчело Джотолов: Името ми се използва за уронване престижа на лекарското съсловие

"Името ми се използва за уронване престижа на цялото лекарско съсловие", заяви обвиняемият по делото "Октопод" Марчело Джотолов пред Нова телевизия в четвъртък, след като лекар от "Пирогов" каза, че е бил принуден да подпише фалшива експертиза, заради която било отложено съдебно заседание. Д-р Бойко Тошев твърди, че тези действия му били наредени от ръководството на института за спешна помощ.

Медицинското лице отказа да разкрие кой е човекът, който е бил фиктивен пациент на болницата. В пресата обаче бе цитирано името на Марчело Джотолов.


Той обясни, че наистина е лежал в "Пирогов" след операция на крака. Наранил се при слизане от колата си, като стъпил върху лед в края на зимата. В лечебното заведение влязъл без да се крие и останал там 4 дни - от 1 март до 4 март 2012 година, за да му бъде направена операция. Джотолов отхвърли твърденията на травматолога д-р Тошев, че бил настанен тайно в болницата и заяви, че изобщо не е виждал въпросния лекар.


По повод твърденията, че контузията му е измислена, Джотолов иронично отбеляза: "Следващият път ще внимавам кога падам".


Подсъдимият отрече изобщо някога да е виждал д-р Тошев.


Заместник-директорът по административните въпроси на "Пирогов" д-р Людмил Джунков пък категорично заяви, че не е възможно от болницата да е излязла фалшива експертиза.


"Пирогов" е отворен за проверки от всички институции в държавата, те само могат да подобрят работата ни", коментира Джунков.


Марчело Джотолов е обвиняемият по делото "Октопод", който прекара най-дълго време зад решетките в следствения арест – около година.


В ефира на "Здравей, България" той призна, че в този период, на нерегламентирани срещи, властите искали от него да свидетелства срещу сочения за тартор на престъпната група Алексей Петров.


"Предлагаха ми и тояга, и морков, но объркаха реда. В разговорите си с двама души, които мисля бяха служители на ГДБОП, се споменаваха думите "чужбина", "пари", "закрила", каза още Джотолов. Той допълни, че не приел предложенията на спецслужбите, защото, "когато си легнеш с подобно нещо, възглавницата ти боде".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?