Марешки хареса Борисов пред Корнелия Нинова

Варненският бос бил готов да се откаже от бизнеса си заради политиката

Веселин Марешки

Варненският аптекарски бос и лидер на партия "Воля“ Веселин Марешки застана на страната на ГЕРБ по въпроса кой е направил повече за България.

"Ясно е, че Бойко Борисов е направил повече от Корнелия Нинова за България”, каза Марешки в "Събуди се“ по "Нова телевизия“ в неделя. Той все пак обяви, че ще си сътрудничи с тази политическа сила, която подкрепи неговата програма.

"Готов съм да се откажа от бизнеса си заради политика”, заяви още бизнесменът.

Той разкри и приблизителния размер на богатството си – към 200-300 млн. лв.

Марешки отрече критиките на "ЛУКойл“, политици и бизнесмени, че над него има политически чадър и че институциите не го проверяват.

"В интерес на истината живея сравнително бедно. Достатъчно е да имаш 20-30 милиона, но аз имам десет пъти повече”, каза бизнесменът. Той добави, че не помни кога точно е направил първия си милион, но винаги е работил за себе си и никога – на трудов договор.

"Все по-често си задавам въпроса защо сме родени и каква е нашата съдба. В отговора на този въпрос виждам смисъла в това да вляза в тази гадна политика”, каза Веселин Марешки

"Виждам своята роля в един много кратък период от време. Смятам, че хората ми вярват. След манипулациите на президентските избори, че аз нямам никакъв шанс да ме подкрепят, 430 хил. българи да ме подкрепят - това бе огромна мотивация. Рейтингите не ме вълнуват. По-скоро им обръщам внимание, че се опитват да манипулират хората по някакъв начин. Сега отново показват, че ние нямаме никакъв шанс. Ясно е, че вероятно ние ще бъдем първа политическа сила”, заяви бизнесменът.

По думите му той е единственият, който е направил нещо в миналото за благото на българския народ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?