Марешки към Каракачанов: Бива ви само в кокошкарските сделки!

Веселин Марешки на Червения площад в Москва.

"На военния министър ще му кажа едно: "Слаб сте в големите сделки, не ви бива. Има много да учите и явно ви бива само в кокошкарските". Това коментира лидерът "Воля“ Веселин Марешки, който за пореден път се обяви срещу придобиване на нови военни изтребители.

Преди ден Каракачанов обясни, че засега преговорите със САЩ за изтребители F-16 Block 70 не вървят успешно и предлаганата цена не удовлетворява България.

"Военният министър призна, че преговорите за така желаните от него скъпи самолети не вървят и че е твърде вероятно да няма сделка и делегацията му да не може да договори във Вашингтон приемлива цена. С други думи – най сетне си празна, че няма капацитета да защити българския национален интерес“, каза Марешки.

Марешки поиска Народното събрание да спре преговорите за новите самолети, които определи като "ненужни и скъпи".

"Народът не иска да полага усилия за такава покупка, а иска политиците да положат усилия той да има пари в джоба си. Защо бедният и изстрадал народ, голяма част от който живее на прага или под прага на бедността, да дава милиарди, за да има работа за други народи. Къде виждате тук държавническо мислено или патриотизъм?“, коментира Марешки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?