Марешки: Каракачанов е вицепремиер по случайност

Марешки: Каракачанов е вицепремиер по случайност

“Красимир Каракачанов е вицепремиер по случайност”, каза в неделя лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки пред бТВ.

“Представете си този човек да застане до министъра на отбраната на САЩ или на този на Русия. За какво ще си говори с тях – за ракия и македонски наденици ли?”, допълни Марешки и попита дали в България няма достойни генерали, които да заемат позицията на военен министър.

Каракачанов многократно е наричал “Воля” патерица на ГЕРБ, защото партията на Марешки гласува в подкрепа на управляващите, когато “Обединени патриоти” не го правят. “Воля” се обяви и срещу проектите на управляващите за модернизация на армията.

“Ние не сме нито подкрепящи, нито опозиция, защото няма как, ако има лоши решения, да ги подкрепяме”, каза Марешки.

Той коментира, че оценява поведението на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге. Той обаче обясни, че не приема поведението на Каракачанов, който продължавал да не подава оставка.

Марешки, който преди година бе обвинен за участие в група за рекет на собственици на аптеки, коментира още, че ако е искал, щял да бъде във властта.

“Получавал съм обаждания, в които се е чувало: “Трамваят тръгва, последната врата се затваря”, допълни многозначително той. По думите му “Воля” ще бъде във властта, когато дойде правилният момент.

Споделяне

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?