Марешки обещава горивата да поевтинеят с 20-30 стотинки, ако спечели изборите

Чрез аптеките и бензиностанциите показах, че при воля за промяна, може да бъде преборено и най-тежкото статукво, казва бизнесменът

Марешки обещава горивата да поевтинеят с 20-30 стотинки, ако спечели изборите

До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки в сряда пред БНР. Той прогнозира, че неговата нова формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

”Ако ние сме най-силната партия и направим правителство, хората ще го усетят много ясно. Няма да имат нужда от 800 дни и реформаторски програми, които за две години не са постигнали нищо. Буквално за месец-два можем да направим реформи в най-тежките и закостенелите системи”, заяви Марешки.

”Продължаваме да се борим с картела в горивата, защото това е картелът, който най-тежко ограбва държавата. И ако успяваме тази битка да я водим успешно, без да имаме никаква власт, представете си какво ще стане, ако имаме власт. Два милиарда лева ще върнем в семействата и в малкия и средния бизнес само от картела в горивата и още два милиарда минимум ще вкараме в държавата, като спрем контрабандата. С тези пари държавата за месец-два ще има съвсем различен облик”, коментира той.

Марешки каза още, че през аптеките и бензиностанциите си е показал, че при воля за промяна, може да бъде преборено и най-тежкото статукво.

Заради липса на време до февруари-март ще използваме формално регистрацията на старата партия, съобщи още Марешки. По думите му, политиците от старите партии и олигарсите в момента кроят планове как да спрат неговата формация да стане номер едно на следващите парламентарни избори.
”Формацията дава шанс на безпартийните и няма да държи на партийната принадлежност, а на експертния потенциал”, каза Марешки.

”Президентските избори изпратиха в пенсия доста от старите партии като псевдореформаторския блок, АБВ, патриотите, ГЕРБ тръгна надолу. Ако в БСП си мислят, че се възраждат в момента с Корнелия Нинова и Цветелин Кънчев, ще бъдат също толкова изненадани. Считам, че на тези предсрочни избори ще се пенсионират и някои от по-големите формации”, коментира Марешки.

Запитан дали "Воля" ще бъде присъдружна партия на ГЕРБ в следващия парламент, Марешки отбеляза, че няма да управлява в коалиция. През януари от "Воля" ще представят прагматична и реалистична програма, заяви Марешки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?