Марешки плащал на Валерия Велева за медийно спокойствие

Димитър Дъбов също му предложил да свърши "някакви неща" срещу пари

Аптекарският бос Веселин Марешки, който остана на четвърто място на изминалите президентски избори, призна в четвъртък, че е плащал на известната с близостта си до Ахмед Доан в миналото журналистка Валерия Велева за медиен комфорт.

В момента тя е главен редактор на проруския сайт "Епицентър", който бе създаден след затварянето на в. "Преса" на Тошо Тошев.

"Давах пари и ми беше спокойно. Спрях да давам пари и вече не ми е спокойно", коментира пред Нова телевизия Марешки по повод отношенията си с Велева преди президентския вот.

Признанието му провокира моментална реакция от журналистката, която се включи в ефир, за да уточни, че ставало въпрос за платени публикации, което е било отбелязано на сайта ѝ.

"Абсолютна лъжа и клевета е това, че съм взимала пари за медиен комфорт. Виждала съм се един път с Веселин Марешки и това е било преди началото на кандидат президентската кампания. Всички договори и всички публикации на сайта по отношение на Марешки са с логото на платена публикация", заяви Велева.

По думите ѝ изявлението на Марешки било провокирано от статия в "Епицентър", посветена на обвиненията му за хулиганство, повдигнати след скандал с варненски общински съветник.

Междувременно бизнесменът разкри още, че по времето на кабинета на Пламен Орешарски е бил извикан в централата на БСП от един от знаковите членове на партията, който традиционно попада в състава на комисията за контрол на спецслужбите – Димитър Дъбов. По време на разговора им политикът  му е казал, че е във властта и може да свърши "някакви неща".

"Влязох в кабинета му и той включи някакви системи, за да не се подслушва разговора. По време на разговора се случи горе долу това, което стана и с Валерия Велева", добави лаконично Марешки.

Той за пореден път отхвърли обвиненията, че горивото в бензиностанциите му е некачествено и затова държи по-ниски цени. Добави и, че "единият, който говореше за качеството на горивата вече не е сред живите", визирайки починалия неотдавна директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Споделяне

Още по темата

Още от България