Марешки призова Борисов да "раздели" коалиционния си партньор на три

ВМРО е троянският кон на ДПС, смята лидерът на Воля

Марешки призова Борисов да "раздели" коалиционния си партньор на три

Премиерът Бойко Борисов да раздели коалиционния си партньор “Обединените патриоти” на три, колкото партии влизат в националистическата формация. За това призова в петък пред Нова телевизия лидерът на “Воля” Веселин Марешки.

Пред Нова телевизия той каза: “Крайно време е, днес и на Борисов ще му кажем да ги разграничи, няма един коалиционен партньор, а трима".

Лидерът на "Воля" аргументира идеята си с твърдението, че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е "злият гений" на управляващата коалиция, направил "голям шлем от гафове".

"В момента във ВМРО се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в държавата. ВМРО е троянският кон на ДПС в т.нар. патриотична коалиция. Те ще разбият чрез него т. нар. патриоти. Той беше при Бареков, сега го пратиха при Волен и Валери, след това ще го дръпнат и пратят при някой друг", каза Марешки.

За пример лидерът на "Воля" даде приетите вчера окончателно от парламента промени в закона за горивата, срещу които протестираха малките фирми от бранша. "Да не мислите, че някой се е сетил случайно да прави такъв лобистки закон. Най-вероятно, който е трябвало, е платил на когото е трябвало за този закон", каза Марешки.

В същото време вметна, че "Воля" е подкрепила законопроекта, за да не бъде самият той като собственик на бензиностанции обвинен в конфликт на интереси, а и в името на борбата със сивия сектор. Но обеща, че след следващите избори, ако "Воля" спечели и влезе в управлението, ще го отмени.

Запитан дали е готов да замести ВМРО в управлението, Марешки отговори: "Воля" е много по-голяма от ВМРО. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали. Няма как да сравняваме".

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?