Марешки сдаде имунитета си и започва да продава апартаменти

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки се отказа от депутатския си имунитет и обяви, че започва лична битка с демографската криза чрез продажба на апартаменти.

Това съобщи той в четвъртък, ден след като временната комисия удовлетвори искането на главния прокурор да падне депутатската му защита. Марешки обясни отсъствието си от заседанието на комисията с това, че не знаел каква точно е процедурата. Той се възмути от твърденията на прокуратурата, че има риск да се укрие и че оказвал натиск на съдия.

Срещу лидера на "Воля" имаше пет дела - по две е оправдан напълно, за други две - на първа инстанция, а едно още тече – това за шамара. Той спечели и дело срещу незаконния му арест и смята да съди държавата за претърпени вреди в Страсбург.

Марешки заяви, че започва проект във Варна за борба с демографската криза и младежката безработица. Той ще стартира с продажбата на 11 апартамента на млади семейства на цена от 300 евро за квадратен метър. Според лидера на "Воля" средната цена във Варна е двойна - около 500-600 евро на квадрат. Теренът е на Марешки и той ще бъде дарен за каузата. "Щастливците", които ще могат да се сдобият с изгодни жилища, ще бъдат определяни с жребий.

Инициативата на бизнесмена е практично обвързана с партийното строителство – документи за кандидатстване за апартаментите ще се приемат в партийната централа. Проектът започва след два месеца.

"Щом един бизнесмен може да го направи, не виждам държавата защо не може да го направи", коментира Марешки. И добави, че ако проектът е успешен, ще продължи и в цялата страна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?