Марешки се присъединява към льо Пен и Алтернатива за Германия

Групата в ЕП "Европа на народите и свободата" включва някои от най-крайнодесните партии на континента

Марешки се присъединява към льо Пен и Алтернатива за Германия

Зам.-председателят на Народното събрание и председател на партията "Воля" Веселин Марешки обяви на пресконференция в Европейския парламент сътрудничеството си с групата "Европа на народите и свободата" (ЕНС). Тази група в момента е най-малката в ЕП и има 37 евродепутати.

Тя обединява някои от най-крайнодесните формация в Европа като френския Национален фронт на Марин Льо Пен, италианската Северна лига, Партията на свободата на Австрия, белгийската Фламандски интерес, холандската Партия на свободата и Алтернатива за Германия.

По думите на Марешки ЕНС са разпознали "Воля" като истинската патриотична организация. За съжаление има партии в България, които използваха патриотизма с користни цели, заяви Марешки. Той уточни, че преговорите с новите им европейски партньори са продължили близо година.

Марешки очаква поне двама представители на неговата политическа организация да бъдат избрани за евродепутати догодина. За вероятен водач на листата на "Воля" за изборите за ЕП догодина днес бе представен Антон Дончев.

По думите на Дончев, в България се наблюдават все по-видими признаци на авторитаризъм. Той коментира, че управлението в страната може да достигне режим, по-тежък и от този до 1990 година.

Надяваме се да имаме основна роля в следващото българско правителство, защото само така са възможни радикални реформи, посочи Марешки.

Ще подкрепяме добрите идеи на управляващите, но няма да влизаме в сегашното правителство под никаква форма, добави той. България е управлявана през последните години недемократично, не в полза на българския народ, коментира Марешки.

Споделяне

Още по темата

Още от България