Марешки се страхувал да не свърши като Мишо Бирата и Ваньо Танов

Снимка: БГНЕС

"България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Ваньо Танов". Това каза в ефира на бТВ лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той съзря дирижирана атака срещу бизнеса му в действията на прокуратурата, която преди дни го обвини в изнудване на собственици на аптеки заедно с още двама депутати от партията.

Марешки обяви, че всекидневно получава заплахи и че е бил предупреден "да приключва с бизнеса с горива, за да си няма проблеми"

"Предлагаха ми квота във властта като на патриотите. Както дадоха на тях екоминистерството, а Нено Димов е десен човек. И както дадоха на Пеевски икономическото министерство. След като не приех моркова, дойде тоягата. Искат да ме смачкат и да стана послушно пуделче. Няма как да стане с мен", каза той.

"Не искам да ми се случи това, което се случи с в един хотел край Правец. Отиде си здрав, прав човек, в силите си", каза зам.-председателят на Народното събрание, визирайки внезапната смърт на бизнесмена Мишо Михов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?