Марешки се видя като "един от основните подслушвани политици"

Марешки се видя като "един от основните подслушвани политици"

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки се определи като "един от основните подслушвани политици". Това стана в ефира на Нова тв в отговор на въпрос за изнесената първо от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, а после потвърдена от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков информация за подслушвани преди изборите през април опозиционни лидери.

Оказа се обаче, че той не говори за сегашната информация, а за президентските избори през 2016 година. Марешки, който се определя като опозиционер, но често крепеше с гласовете на депутатите си управлението на ГЕРБ, смята, че е бил подслушван именно тогава.

"В момента, в който видях почти половин милион хора, които застанаха зад мен - това стресира доста хора. Аз усещам по промяната на сигнала в телефона. На 100% през този период съм бил подслушван", заяви той.

В отговор на припомняне какви остри реплики си е разменял със сегашните си коалиционно партньори ВМРО и НФСБ, Марешки обяви, че лидерите в новата патриотична коалиция си казвали всичко директно. "Дори да имат проблеми помежду си, след това не се правят на ощипани госпожици", добави той.

"По-острите думи са характерни за свободните хора, които имат глава на раменете. Лидерите, които са имали по-остри думи помежду си, отстъпват крачка настрани, даже назад и пускат по-младите, за да изпълнят програмите", обясни Марешки.

Той обаче така и не отговори дали "Воля" се присъединява към коалиция "далавера", както сам наричаше преди време обединението между ВМРО и НФСБ. На няколко пъти Марешки се опита да обърне темата към това какво си били казали преди време хора от "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън" и "Има такъв народ".

На поредното припомняне на предишни обиди към настоящите му коалиционни партньори, Марешки отговори, че бил взел тези обвинения от медиите. Водещият попита реторично в коя емисия новини лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е бил наречен "мекотело" (думи на Марешки – бел.ред), а лидерът на "Воля" не отговори.

Споделяне

Още от Предсрочни избори

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?