Марешки ще сдаде имунитета си след изслушване в парламента

Веселин Марешки

Ще се откажа от имунитета си, след като бъда изслушан в парламентарна комисия при пълна публичност. Това обясни лидерът на партия „Воля“ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки пред БНР по повод поисканото от прокуратурата сваляне на защитата му като депутат заради разследване срещу него за изнудване.

"Всички мои колеги в парламента започнаха да ми обясняват как аз нямам полза от тази комисия. Явно това е в моя вреда, а сега всички се опитват да правят внушения, че искам нещо, което е в моя полза", коментира аптечният и петролен бизнесмен.
.
"Аз имам най-голям интерес делото най-бързо да приключи, но не както започна – в тишина и с натиск. Съдията по делото в своя жалба пише, че е бил подлаган на брутален прокурорски натиск, явно за да го реши в моя вреда. И той си дава отвод. Но за тези неща никой не говори", посочи още Марешки.

"Когато самият потърпевш казва, че сме си говорили на четири очи, а след това прокуратурата намира 20 свидетели, които да свидетелстват какво сме си говорили, това за какво ви говори? Това, че в залата влизат около 20 мутри, които, ако ги видите, няма да искате да останете насаме с тях, за да респектират съдията – точно тези неща до широката публика не достигат.", допълни той

Не съм чул да се разследва наша фирма (за реекспорт на скъпи лекарства – бел. ред.), такива псевдо разследвания минаха доста и от тях няма никакъв ефект, освен черен пиар за мен, заяви Марешки.

Относно непоисканата подкрепа в аванс за кабинета "Борисов 3“ лидерът на "Воля“ заяви, че такава не била давана от партията му.

"Всички твърдят, че трябва стабилност в държавата и няма нужда от нови избори... Предчувствам, че никой няма да иска да повтори авантюрата, която имаха БСП и ДПС - със 120 депутати подкрепа и "златния пръст" на Волен. Това не е стабилно управление. Считам, че с нашата подкрепа 134, а с някои независими депутати и 140 депутати в подкрепа на правителството - това вече е една стабилна подкрепа. Ние ще го подкрепяме само ако се случват нещата, които са обещавали всички предизборно", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България