Марешки свали цените на горивата в изборния ден

Марешки свали цените на горивата в изборния ден

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който е и водач в листата на партията на евроизборите свяли цените на бензина и дизела в изборния ден. Той обяви това като публикува клип в профила си във Фейсбук.

Изборният кодекс забранява в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет или кандидат и за нарушаването на тази разпоредба Марешки може да бъде санкциониран.

По-рано Марешки обяви, че е бил заплашван със саморазправа с бизнеса му и обектите му ще бъдат затворени, ако не повиши цените.

“Ударът срещу мен е удар срещу всички почтени българи, които не искат да ги грабят. То не бяха недомлъвки, откровени закани,  смс-и всякакви други такива послания. Затова обявявам разпродажба на всички горива в бензиностанциите. До изчерпване на количествата цената е 1.99 за дизела и за най-масовия бензин А 95. От всички нас зависи дали ще се преборим за свободата ни, дали ще бъдем заедно срещу тези, които ни грабят, докато ги победим или ще ги оставим да ни отстрелват един по един, докато ни смажат всички”, заяви Марешки.

Той благодари на всички, които са му писали, че вече са изпълнили гражданския си дълг и са наказали тези, които са ги грабили последните 30 години.

"Аз също ги наказах за това, че съсипаха държавата ни, затова че ограбиха народа ни, затова че прогониха децата ни. Днес ние продаваме, както виждате, дизела и бензина на 1.99. Сметнахте ли колко кожи са свалили от вас за последните 2 години след парламентарните избори, на които ви излъгаха“, коментира Марешки, нападайки политическите си опоненти.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?