Марешки заподозря Каракачанов, че преговаря с БСП и ДПС

Марешки заподозря Каракачанов, че преговаря с БСП и ДПС

Лидерът на “Воля“ Веселин Марешки заподозря военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че преговаря с БСП и ДПС за съставяне на ново правителство. Преди ден Каракачанов коментира ситуацията в управляващата коалиция с думите, че ако Валери Симеонов бъде изгонен от управлението, то правителството трябва да разчита на Марешки.

“Съжалявам, но това за мен не е алтернатива”, обясни лидерът на ВМРО във вторник. Ден по-късно Марешки отговори пред бТВ, че Симеонов и Каракачанов са “политически трупове“.

“Толкова им е моралът на тези хора, те са се вкопчили във властта само заради далаверата? Няма ли нормални хора във ВМРО и НФСБ, които да бъдат лице на тази коалиция?”, попита Марешки пред бТВ.

“Не всички български граждани, дори тези, които са успели в политиката, са гнусни и долни кариеристи, които се борят на всяка цена да се докопат на някакъв пост, да цоцат и да излагат българския народ”, каза Марешки.

В този контекст той обясни, че Красимир Каракачанов вероятно преговаря в момента именно с БСП и ДПС за съставяне на следващото правителство.

“Корнелия Нинова си го нарича “Краси”. Някои от редовите депутати от БСП се чудят защо БСП не реагира на тези безчинства”, допълни лидерът на “Воля“. Въпреки всичко това “Воля” ще гласува “против” вота на недоверие, иницииран от БСП.

“Този мандат ще се изкара докрай, ако не се случи някакъв форсмажор. Хората не припознават алтернативата, няма нужда държавата да минава през хаос”, каза Марешки и посочи, че БСП в момента не е готова да бъде във властта.

Марешки посъветва управляващите да излязат пред хората и да кажат, че програмата на правителството и дадените обещания нямат никакво значение и оставането във властта на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е най-важно.

Той вижда партията си като коалиционен партньор в следващ кабинет, дошъл на власт след редовни избори. Според него до момента “Воля” не е виждана като алтернатива от повечето хора”заради фалшивите новини.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?