Маргарита Попова от Шипка: Нека от този връх да дадем клетва да не подменяме историята

Маргарита Попова от Шипка: Нека от този връх да дадем клетва да не подменяме историята

Нека от този връх да дадем клетва да не подменяме историята, призова вицепрезидентът Маргарита Попова от връх Шипка, където хиляди хора се събраха при Паметника на Свободата, за да отбележат 138-та годишнина от Освобождението на България.

"Скъпи съотечественици, родолюбци, нека от тук, от този връх, днес клетва да дадем да не подменяме историята, да радеем за родолюбиво образование, поверено в ръцете на просветени и на патриоти", каза в словото си Маргарита Попова.

По думите ѝ не бива да има никакви пари - хиляди и милиони - за програми, в които да четем за съжителство и за присъствие, а за такива, в които да четем за робска участ, продължила пет века по българските земи и никога не изтрила от сърцата и душите ни идеала за национално обединение, за възход и напредък на Отечеството ни.

Сред официалните гости на честването на върха бяха зам.-министърът на отбраната

Десислава Йосифова, зам.-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметът на Габрово Таня Христова, представител на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, областните управители на Стара Загора и на Габрово, народни представители от Велико Търново, Габрово и Стара Загора.

Бурни освирквания и викове "Оставка" посрещнаха официалните лица, изкачили се на връх Шипка, предаде БГНЕС. При споменаване от водещия на имената на вицепрезидента Маргарита Попова, която лично присъства на честванията на върха, на министър-председателя Бойко Борисов и на министъра на образованието Меглена Кунева, множеството крещеше "Оставка". Аплодисменти обаче получиха кметовете на Казанлък и Габрово.

Споделяне

Още по темата

Още от България