Маргарита Попова: Президентската институция не казва кой да си подава оставката

Президентската институция не взема страна в политическите спорове, не казва кой да си подава оставката и кога да има избори, коментира вицепрезидентът Маргарита Попова в петък.

 

"Президентската институция чува какво приказват политиците, политическите партии и обединява и насърчава да се извадят най-важните неща като приоритет и да се знае, че когато и да има избори, който и да дойде на власт, ще има две, три или едно-единствено нещо, за което всички политици - и парламентарно представени, и извънпарламентарно представени сили ще работят, за да се движи държавата напред", каза Попова.

 

Тя добави, че "всички политически вождове и водачи трябва да се съберат, крайно време е, на едно място. Да седнат на масата в парламента и да си кажем всички заедно кои са задачите, които са приоритет за държавата ни в момента, от какво българският народ има най-голяма нужда".

Попова обвини политиците, че влизат във властта с неясна мотивация.

 

"И ако всеки знае с каква мотивация влиза в политиката, а тя не може да бъде друга, освен родината, държавата, народа, тогава ще бъде по-лесно. Питайте ги, кой с каква мотивация влиза, навсякъде, във всички институции, без значение - парламент, правителство, политическа партия, президентска институция. Питайте ги с каква мотивация искат да станат началници", каза Попова, цитирана от БНР.

 

В петък тя посети Павликени по повод откриването на Четвъртия национален детски фестивал на социалните домове "Като звездите", който за втора поредна година се провежда под неин патронаж.

Споделяне

Още по темата

Още от България