Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент

Маргарита Попова, сн. БГНЕС

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че към днешна дата няма намерение да се кандидатира за предстоящите президентски избори.

Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога, каза Попова в неделя пред БНР.

Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава. Така Попова отговори на предположенията, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори, към което би се присъединила и БСП, заради използваната от Попова „лява реторика“.

Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно, заяви Маргарита Попова.

Тя каза, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото.

„До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа”, каза Попова, повтаряйки тезите си от последните дни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?