Маргина дойде в съда, но пак отложиха делото му

Софийският градски съд (СГС) в понеделник за пореден път бе принуден да отложи ключовото за правоохранителните органи дело срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините и още петима души. Процесът, който се води, за да докаже, че държавата има воля да се справи с организираната престъпност, бе отложен, въпреки че трайно заболелият Красимир Маринов се яви в съда. Това бе неочаквано, тъй като преди седмица адвокатът му представи болничен лист, валиден до седми ноември, за процеса за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, в който Красимир Маринов трябваше да свидетелства.

Пред магистратите в понеделник обаче не се яви Иво Карагеоргиев, който също има здравословни проблеми. Това стана причина за поредното отлагане. Карагеоргиев се  лекува от исхемична болест на сърцето. Той отсъстваше от заседанието и преди месец, когато адвокатите му поискаха спиране на делото срещу него. Съдът обаче назначи тройна медицинска експертиза за установяване на актуалното му здравословно състояние. Експертизата обаче все още не е готова и произнасянето на съда по това искане се отлага.   

На предишното заседание други двама от обвиняемите – Бисер Илиев и Стефан Рангелов, заявиха пред съда, че градският прокурор Кокинов ги притискал да подкрепят срещу пускане от затвора единствените показания, на който се крепи обвинението. Двамата обаче отказали „сделката”, а съдът ги пусна срещу парични гаранции. Тогава Кокинов заяви, че натиск не е имало, а главният прокурор отрече възможността за сделка по делото.  

Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо и съпругата му Елена, които трябва да свидетелстват по делото „Маргини” за пореден път не се явявиха пред съда. 

Красимир и Николай Маринови отговарят пред съда за подготовката на убийствата на о.р. ген. Любен Гоцев,  покойните вече Никола Дамянов, спряган за близък до ТИМ, и Иван Тодоров – Доктора, който бе застрелян четири месеца след като двамата братя бяха прибрани в ареста. С Маргините пред правосъдието отговарят Иво и Светлин Карагеоргиеви, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев.

Следващото заседание по делото е на 3 декември. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?