Маргините и Сако са първите заключени

Маргините и Сако са първите заключени

Часове след убийството на Боби Цанков, полицията арестува Красимир и Николай Маринови, известни като братята Маргини.

Двамата са на свобода, въпреки че са подсъдими по знаково дело за организиране на убийства.

Големия Маргин е заловен, докато вечерял в ресторант "Царско село". Брат му е арестуван в парк-хотел "Москва".

Все още няма официално потвърждение, че арестът на Маргините е свързан с убийството на радиоводещия Боби Цанков, станало във вторник по обед в центъра на София.

Арестуван е и Стефан Бонев – Сако, смятан от прокуратурата за наркобос. Той бил извикан за справка, след което бил задържан за 24 часа. През ноември Цанков съобщи, че Сако го заплашвал с убийство, защото пишел в пресата за изчезналия Мето Илиенски.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не отговори директно на въпроса дали арестите са свързани с убийството на Боби Цанков.

"Тук не говорим за убийството. Тук говорим за това, което беше начертано като действия на днешното съвещание между прокуратурата и МВР. Така че в тази посока в момента вървим към полицейски задържания в рамките на 24 часа на тези лица и може би в процеса на работата могат да бъдат задържани и други лица, за да се проведат съответните чисто полицейски действия", каза Цветанов.

"В момента колегите работят, когато имаме насоки, бихме могли да предприемем и последващи задържания, за да се проведат разговори с лица от криминалния контингент", добави той.

По-рано прокуратурата съобщи, че има заподозрени за смъртта на Цанков, като в същото време вървят разпити на различни столични адреси. Извършени са обиски в комплекс "Царско село", както и в сграда на булевард "Джеймс Баучър", където се помещават офиси на фирми на СИК, свързвани с братята Маргини. Въпросните офиси са претърсвани нееднократно по различни поводи през последните години. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?