Мъри и Херо изненадващо напуснаха пловдивския "Ботев"

"Ясно е кой е излишният! За доброто на всички, слагам край на агонията", обяви Станимир Стоилов

Снимка: БГНЕС

Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов – Мъри и спортно-техническият директор на клуба Димитър Димитров – Херо подадоха оставки в сряда, потвърдиха официално от ръководството с уточнението, че договорите им са били прекратени по взаимно съгласие.

Куриозното е, че Херо бе представен като шеф само преди два дни и дори обяви, че е предпочел да започне работа в "Ботев", въпреки че от столичния "Левски" са му предложили по-добри финансови условия.

"На проведена работна среща между ръководството на ПФК "Ботев" Пловдив със Станимир Стоилов и Димитър Димитров, треньорът на тима и спортно-техническият директор изявиха желание да прекратят трудовите си ангажименти към "жълто-черния" клуб. Ръководството на ПФК "Ботев" уважи тяхното решение и считано от 4 юни договорите на двамата са прекратени и те вече не са част от клуба", гласи лаконичното съобщение на пловдивския клуб.

Засега нито Мъри, нито Херо са коментирали пред медиите каква е причината за внезапното им напускане. Вероятността да става въпрос за скандал със собственика на "Ботев" Цветан Василев, обаче е огромна, тъй като мажоритарният собственик на "Корпоративна търговска банка" взима еднолично подобни решения.

"От днес, по мое изрично желание, не съм треньор на "Ботев" (Пловдив). Пътищата ни се разделят, но аз съм убеден, че с този собственик големите успехи са неизбежни. Казах, че не искам да видя още един проект съсипан и дано моето оттегляне допринесе в положителна посока за развитието на клуба. В "Ботев" наистина се прави нещо голямо. Ще помня само хубавите моменти, европейския рейд с шест мача без нито една допусната загуба. Пълният стадион и усмихнатите лица. Не се срамувам от представянето в първенството, "Ботев" се върна в елита, научи се да печели важните мачове и се превърна във фактор, с който всички се съобразяват", написа Стоилов в официалното съобщение, цитирано от БТА.

"Моята визия за футбола е такава, че няма как да съжителстват заедно един тъжен от случващото се треньор, поставени под напрежение футболисти и вечно недоволни фенове. Ясно е кой е излишният! За доброто на всички, слагам край на агонията", добавя той.

Междувременно спортният сайт "Гонг" съобщи, че в "Ботев" се обсъждал вариантът да поканят за нов треньор Ивайло Петев. Той обаче официално пое азербайджанският "Габала" преди ден и едва ли е възможно да се завърне в България толкова скоро. Преди това Петев се размина с повторен шанс да поеме "Левски". Преди него на "сините" отказаха и Мъри, и Херо.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт