Мъри Стоилов и Наско Сираков остават в „Левски”

Станимир Стоилов и Наско Сираков остават на работа в „Левски”. И двамата ще продължат да изпълняват досегашните си длъжности в отбора - старши треньор и изпълнителен директор на клуба, предадоха информационните агенции след края на над тричасовото извънредното заседание на Управителния съвет (УС) на клуба.

УС е подкрепил единодушно оставането на двамата в отбора.

„Новина няма. Станимир Стоилов и Наско Сираков ще работят по новия "План 2009" на „Левски”, заяви след края на заседанието председателят на УС Георги Марков.

„В края сме на 2007 г. и като професионален футболен клуб имаме своя политика и програма. Програмата се наричаше 2007. Ние посрещаме новата година с вдигнати глави”, продължи той. „Левскарите вдигат глава в края на 2007 г. Считаме, че този отбор на „Левски” и това ръководството ще остане завинаги в историята на футболния клуб със златни букви. Годината 2005, 2006, 2007 са години, когато не се постигнат европейски успехи с един мач и лежане по терена, а с европейска игра и за да влезеш сред 8-те най-добри отбори в УЕФА се изискват 14 срещи. Станахме първият български клуб, играл в Шампионската лига. Направихме пробив за България в европейските турнири. За да влезеш с осмицата, трябва да биеш „Марсилия” на Рибери, „Динамо” (Букурещ), да оставиш зад себе си носителя на купата на УЕФА ЦСКА (Москва). Трябва да отстраниш „Артмедия”, да победиш „Удинезе” на Якуинта и Ди Натале, които сега са пети в Италия и накрая да атакуваш Купата на УЕФА, където не ни позволи един съдия да продължим”, каза в емоционална реч Георги Марков.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?