Мариела Папазова остава директор на НГДЕК

Мариела Папазова

Мариела Папазова остава директор на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин-Кирил Философ", съобщиха от Министерството на културата.

Тя е спечелила конкурса, назначен от министър Вежди Рашидов. Досега Папазова бе временно изпълняващ длъжността.

Класирани на второ и трето място са учителката по култура и водещ профил по история Емилия Карабоева и синдикалният лидер на гимназията Орлин Йорданов.

Претендентите за поста бяха общо шестима.

Папазова, която е сестра на треньора по баскетбол Тити Папазов, искаше да остави Класическата гимназия във временно обитаваната сграда на бившото 13-училище до Женския пазар, където НГДЕК бе настанена до приключването на ремонта на нейната сграда в Модерно предградия с 2 млн. лв. от еврофондовете.

Това доведе до силно разцепление сред учители, ученици и родители, което все още не е преодоляно, въпреки връщането на училището в ремонтираната сграда. Това стана след заповед на министъра на културата Вежди Рашидов, с която НГДЕК запазва и двете сгради.

Така след изтичането на задължителния по евроизискванията престой на гимназията в ремонтираната сграда в Модерно предградие, тя ще може да се настани за постоянно до Женския пазар.

Смиряването на позициите на Папазова след постигането на това условие беше изтълкувано като знак за сделка с Министерството на културата, която да бъде разплатена с титулярен директорски пост.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?