Марин льо Пен иска Франция да излезе от ЕС

Марин льо Пен
Лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин льо Пен заяви в интервю за гръцкия в."Димократия", че възнамерява да води политика за излизане на Франция от ЕС.
 
Фрекзит ще бъде част от моята политика, посочи Льо Пен, която планира да участва в президентските избори във Франция.
 
"Какво е това ЕС?", пита Льо Пен.
 
"Това е организация, създадена без да се взима под внимание мнението на европейските народи, състои се от олигархия на банки и технократи, такива като председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и други, които никога не е избирал нито един народ, действащи в интерес на германските и френски банки, провеждащи своя собствена икономическа политика, сблъсквайки се с пълното презрение на народите, които те шантажират", посочва Льо Пен в интервюто.
 
Според лидерката на Национален фронт "ЕС се явява нож в сърцето на националния суверенитет на европейските държави, а еврото се явява не валута, а инструмент за шантаж, използван от Брюксел, за да провежда своята политика".
 
Льо Пен смята, че вече няма необходимост от НАТО. "Блокът беше създаден, когато съществуваше заплахата от Врашавския договор и разширяване на комунистичесикя Съветски съюз", отбеляза тя.
 
"СССР вече не съществува, както не съществува и Варшавският договор", изтъкна Льо Пен. Тя заяви, че "Вашингтон поддържа същестувването на НАТО за постигане на своите цели в Европа".
Споделяне

Още от Европа