Марин льо Пен обеща спиране на всякаква имиграция и "дивата глобализация"

Марин льо Пен обеща спиране на всякаква имиграция и "дивата глобализация"

Лидерът на френската крайна десница Марин льо Пен се опита да мобилизира своите симпатизанти шест дни преди първия тур на президентските избори, обещавайки им спиране на всякаква имиграция в страната и защита срещу "дивата глобализация", съобщи Ройтерс.

"Аз ще ви защитя. Първата мярка, която ще взема като президент ще бъде да възстановя границите на Франция", заяви Льо Пен пред близо 5000 души, събрали се в концертната зала Зенит в Париж. Критикувайки съперниците си, които според нея искали "дива глобализация", Льо Пен каза, че нейният лагер е този на патриотите.

"Изборът в неделя е прост. Това е избор между една Франция, която се възражда и една Франция, която потъва", заяви крайнодесният лидер, един от двамата основни фаворити на изборите, наред с центриста Еманюел Макрон.

Карайки тълпата да освирка Европейския съюз и Шенгенското пространство, от което тя обещава да изтегли Франция ако бъде избрана за президент, Льо Пен заяви: "Масовата имиграция не е благоприятна възможност за Франция, тя е трагедия за Франция".

Близо до мястото на митинга избухнаха кратки сблъсъци между 60-80 противници на крайната десница и полицията, която използва сълзотворен газ срещу демонстрантите.

Споделяне

Още от Европа