Марин льо Пен официализира кандидатурата си за президент

Марин льо Пен

Лидерката на френската крайна десница Национален фронт Марин льо Пен официализира кандидатурата си за президент, 15 месеца преди президентските избори във Франция, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА във вторник.

Пред френската телевизия Те Еф 1 Льо Пен заяви: "Да, ще бъдат кандидат за президент, защото мисля, че политическият живот има нужда от истина, че френската политика има нужда от проява на храброст. Тя има нужда от хора, които вярват в онова, което защитават. А не виждам сега във Франция много политически представители, за които това е в сила", каза Льо Пен, която е евродепутат. Тя се кандидатира за президент през 2012 г. и спечели тогава на първия тур 17,90 процента от гласовете на избирателите.

Пред Те Еф 1 Льо Пен каза, че се надява, че Франция ще се успокои и подчерта, че това ще бъде заложено и в предизборния ѝ лозунг, който може да гласи: Моята надежда е Франция да се успокои.

Льо Пен уточни и плана си за действие, в случай че бъде избрана за президент. Преди повече от 4 години казах, че ще започна преговори с ЕС (ако бъда избрана - бел. ред.), нещо което прави сега Великобритания. И ако Франция не може да си върне суверенитетите - териториален, законодателен и валутен - чрез преговорите, то този въпрос ще бъде предложен за гласуване на французите на референдум, каза крайнодясната лидерка.

Споделяне

Още от Европа