Марин льо Пен отива в Москва по покана на Държавната дума

Марин льо Пен отива в Москва по покана на Държавната дума

Кандидатката за президент от френската крайна десница Марин льо Пен ще бъде утре на посещение в Москва за среща с руски депутати, съобщи Ройтерс.

Председателят на външнополитическата комисия на руската Държавна дума Леонид Слуцки е казал за ТАСС, че той лично е поканил Льо Пен за участие в заседание на комисията и за разговори с ръководството на Думата.

Миналата година Националният фронт на Льо Пен, която е един от водещите кандидати на президентските избори във Франция, зае външнополитическа линия в подкрепа на Москва за разлика от повечето френски партии, които обвиняват Русия заради ролята ѝ в украинския конфликт. Марин льо Пен настоява, че ЕС е провокирал кризата, заплашвайки интересите на Русия.

Връзките на Националния фронт с Русия са под светлините на прожекторите, откакто той взе заем от 9 милиона евро от банка в Москва. Дипломати казват, че членове на НФ са чести посетители в Русия.

Помощник на центристкия кандидат за президент Еманюел Макрон - главния съперник на Марин льо Пен за президентските избори, обвини Русия, че използва държавните медии да разпространява фалшиви новини, за да дискредитира Макрон и да повлияе на резултатите от френските президентски избори, припомня Ройтерс.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят