Маринела Арабаджиева остава в ареста

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева в ареста. Решението е било взето във вторник на закрито заседание на съда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През септември Специализираният наказателен съд определи за Арабаджиева мярка "домашен арест", след като здравословното ѝ състояние се влоши.

Тя и съпругът ѝ Ветко Арабаджиев бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 година, където се укриваха в продължение на половин година. Семейство Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари.

Маринела изкара два месеца и половина в испанския арест преди да бъде екстрадирана в България на 30 май. Арабаджиеви бяха задържани в Испания в къщата на Георги Семерджиев, която се намира близо до Барселона.

Към момента на ареста самият Семерджиев бе издирван от властите в Швейцария, които по-късно се отказаха от искането си за екстрадиция на българина. Семерджиев обаче бе обвинен от българската прокуратура за укривателство на Арабаджиеви.

Семейство Арабаджиеви бяха пуснати за издирване от Интерпол с червена бюлетина в средата на декември 2018 година. Три месеца преди това бе извършена акция в хотелите на Арабаджиеви - "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а подозрението е, че собствениците са укривали данъци и са изпирали парите.

Миналата година антикорупционната комисия КПКОНПИ наложи запори върху имущество за 310 млн. лв. на Арабаджиеви.  

Споделяне

Още по темата

Още от България