Мария Бакалова спечели наградата на британската филмова критика

Мария Бакалова спечели наградата на британската филмова критика

Българската актриса Мария Бакалова спечели наградата за най-добра поддържаща роля на британската филмова критика. Тя бе отличена за изпълнението си във филма "Борат – Продължението". Бакалова се превъплъщава в образа на Тутар – 15-годишната дъщеря на Борат, изигран от Саша Барън Коен.

Изпълнението ѝ получи множество добри отзиви. Преди няколко дни Бакалова стана първата българка, номинирана за "Златен глобус". Преди това тя спечели и наградата на американската филмова критика. Самият Коен заяви преди месеци, че тя заслужава "Оскар".

Заради пандемията от коронавирус церемония по връчване на наградите на британската филмова критика не се проведе. Отличията бяха обявени онлайн, а Бакалова благодари в кратко видео.

"Искам да посветя тази награда на многобройните чуждестранни артисти, които живеят и работят в Лондон. Горда съм с това признание и се надявам, че то доказва, че живеем в свят без граници като националност и бариери като например акцент. Свят, в който мечтата на всяко малко дете е осъществима, независимо от коя страна идва. Надявам се, че успехът на "Борат" ще отвори врати за още талантливи актьори от България и Източна Европа", заяви Бакалова и благодари на екипа, участвал в заснемането на филма.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?