Мария Капон: Правителство, гласувано чрез дебитната карта на Волен Сидеров, е минирано от самото начало

Мария Капон, председател на Единна народна партия.

"Видно, че правителство, гласувано чрез дебитната карта на Волен Сидеров, е минирано от самото начало и няма да има базисно доверие от българските граждани", се казва в позиция на Единна народна партия (ЕНП), чийто лидер Мария Капон потвърди, че ЕНП е опозиция на БДП, ДПС и "Атака", подкрепящи програмния кабинет "Орешарски".

"В същото време, водени от ясното съзнание за тежката икономическа, социална и морална криза, в която правителството на ГЕРБ остави страната, трябва да предупредим, че тежките предизвикателства пред България няма да дадат и 100 дни шанс на кабинета да се бави с необходимите мерки“, заяви Мария Капон в сряда.

По думите ѝ съставът на правителството привидно връща минималното качество на компетентност на необходимото за страната ниво и поставя големия въпрос дали е в състояние да възстанови държавността. Стартовата база, която предлага г-н Орешарски, трябва да издържи, освен на кризата в страната, и на задкулисния лобистки натиск, който със сигурност вече е оказван. "Неотложните реформи в икономиката и здравеопазването, окончателният отказ от проекта "Белене", съхранение на финансовата стабилност и поведението на МВР спрямо бизнеса, са ключовите маркери към това правителство“, посочи Мария Капон.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?