Мария Капон: Тезата, че ще бъдем незабележими, ако премълчим истината за атентата, която цял свят знае, е безпочвена

Мария Капон: Тезата, че ще бъдем незабележими, ако премълчим истината за атентата, която цял свят знае, е безпочвена

"Тезата, че ще бъдем незабележими, ако премълчим истината, която цял свят знае, е безпочвена и самият атентат на българска територия го доказва", заяви Единна народна партия (ЕНП) по повод посочването на Хизбула като отговорна за бомбената атака в Бургас. ЕНП приема оповестеното след КСНС "становище на България относно поръчителя и извършителя на атентата... като резултат от 8-месечно разследване и като ясна заявка на страната ни, че тя, заедно със своите партньори, солидарно се изправя срещу международния тероризъм".

"Вместо да бъдем единни в подобни случаи, когато се отнася за националната ни сигурност, отново станахме свидетели на странна реакция от националисти и социалисти, които препоръчват да притихнем пред силата на международния тероризъм", се казва в декларацията.

"Такава реакция единствено може да мотивира бъдещи действия на наша територия, а не да ни защити. След ядрения референдум, в който отстояваха чужди интереси, днес националисти и социалисти отново са рамо до рамо, обединени да адвокатстват на военното крило на движението Хизбула. Същите демократи преди години изпращаха писма и петиции в подкрепа на Милошевич, подаряваха пушки за рождените дни на Саддам Хюсеин, а днес за пореден път доказват, че са далеч от европейските и световни ценности на цивилизацията“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.

"Жаждата за власт кара едни и същи хора да се правят на фалшиви патриоти, когато издирват със свещ в ръка зрънцата на ислямския фундаментализъм в България, но са готови да затворят очи, когато терористични организации, водени от същия ислямски фундаментализъм, взривяват автобуси с живи хора на българска територия. Готовността да се пожертват дори националните интереси и националната сигурност, за да се калкулират политически и партийни ползи, показва уродливостта и безсилието на голяма част от българската политическа класа", заявява ЕНП.

Споделяне

Още по темата

Още от България