Мария Капон: Закон за защита на гражданите от фалит трябва да бъде първата задача на новото НС

Мария Капон: Закон за защита на гражданите от фалит трябва да бъде първата задача на новото НС

Председателят на Единна народна партия (ЕНП) Мария Капон призова всички партии, които ще участват в изборите, да поемат общ ангажимент, че първият закон, с който ще се заеме бъдещото Народно събрание, независимо от това кои партии са влезли в него, ще бъде Законът за фалит на физическите лица. Такъв закон има в много европейски страни и на практика гарантира, че въпреки финансовото си положение, човек ще има осигурен поне един покрив над главата си.

 

"Смятаме това предожение за особено важно, предвид кризата, в която се намира страната. В настоящия момент държавата не е предвидила защитен механизъм за гражданите. Те не могат да се обърнат дори към съда при пълна финансова безизходица и изпадат в отчаяние.

 

Предложението ни не е нито лява, нито дясна мярка, но би представлявало изход за десетки хиляди българи, който ще им даде шанс да започнат борбата за живота си отново. Единна народна партия предлага този консенсус, за да са сигурни хората, че това ще бъде ефективно проведена законодателна инициатива в тяхна защита", призовава Мария Капон.

Споделяне

Още от Избори 2013

Колко време давате на новия парламент?