Мария Пиргова: Скандалът с Георги Гергов осветява много връзки

Мария Пиргова

"Червени олигарси има във всички леви партии. Въпросът е как те работят с държавата и партията. Тук сделката между бизнеса и партиите е "Държавни поръчки, когато сте на власт“ и това важи за всички партии". Така коментира ситуацията около вътрешнопартийния скандал, разразил се в БСП с оставката на Георги Гергов от ръководството на социалистите заради ЦУМ-гейт, политологът Мария Пиргова.

Пред БНР тя допълни, че скандалът с Гергов вади наяве много връзки.

"С тази среща Георги Гергов признава, че има основен принос за избора на главния прокурор Сотир Цацаров. Кой главен прокурор ще отиде на крака на български бизнесмен в офиса му? Той отива да целуне ръка на този, който го е избрал...", обяснява тя.

"Тази среща и фактът, че госпожа Нинова трябваше веднага да се раздели с Георги Гергов, означава, че самата БСП, нейното ръководство ще трябва да тръгне по тази линия, да бъде доста по-непримирима по податки за лобистки закони от страна на опозицията. БСП следва да бъде заставена от обстоятелствата. Ще има голям натиск, защото се вижда, че това е голяма признание за фигурата на Георги Гергов, колко централно място е заемал той в държавата", смята още Пиргова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?