Мароканец е първият осъден за престъпленията в Кьолн на Нова година

Мароканец е първият осъден за престъпленията в Кьолн на Нова година

Мароканец, станал първият осъден за престъпленията в новогодишната вечер в германския град Кьолн, получи шестмесечна условна присъда за кражба на мобилен телефон, както и за притежание на наркотици, предаде Асошиейтед прес.

Гледащият делото окръжен съд в Кьолн също така е глобил мъжа, 23-годишен кандидат за убежище, със 100 евро, заяви съдът.

Обвиняемият откраднал мобилен телефон от 20-годишна жена, докато фотографирала Кьолнската катедрала. Тя не била видяла кой е откраднал телефона ѝ, но го заловила, след като той бил посочен от афганистански бежанец, станал свидетел на кражбата. По време на делото, което бе гледано по бързата процедура, обвиняемият се извинил на жената.

Полицията е открила и малко количество амфетамини в чорапите на мъжа, след като е бил арестуван.

Вълната от кражби и нападения срещу жени пред централната гара на Кьолн, за която като главни виновници бяха посочени чужденци, предизвика обществено възмущение в страната, справящата се с огромен миграционен наплив. Подадени бяха над 1000 жалби, като над 400 от тях са за престъпления от сексуален характер, отбелязва Асошиейтед прес.

Нито едно от двата процеса, които бяха насрочени за днес в Кьолн, не е по обвинения за сексуални посегателства. По-късно ще има заседание по още едно дело - срещу 22-годишен тунизиец и 18-годишен мароканец, обвинени в кражба на фотоапарат от мъж.

В съответствие с германското законодателство за личната неприкосновеност не се съобщават никакви имена.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?