Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Мартин Димитров апелира да спре публичното замеряне с вицове в РБ

0 коментара
Мартин Димитров

Депутатът от Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров призова колегите си към повече въздържаност в медийните изказвания. Размяната на остроумия и вицове между Петър Москов и Даниел Вълчев предизвика коментара на Мартин Димитров във Фейсбук: "Трудно се събира, лесно се разпилява".

Депутатът апелира към колегите си да спрат "шоуто през медиите".

"Уважаеми колеги Реформатори – да не си разказваме вицове през медиите. Трудно се събира, лесно се разпилява. При всяко обединение на дясното започва зловеща битка за вкарване на разделителни линии. От нас зависи да запазим и надградим постигнатото. Част сме от ключово управление, което има шанс да свърши много работа. Да се променим и реформираме чрез множество срещи, дискусии и постигане на съгласие. По-добре да се видим колкото пъти е необходимо, вместо да си говорим през телевизиите. Нека спрем шоуто през медиите, а и най-добрите вицове се разказват в малки компании далеч от прожекторите", написа Мартин Димитров.

Причината за поредното наелектризиране на страстите в Реформаторския блок са споровете да се провежда ли планираният за ноември съюзен конгрес за избор на единен лидер.

"Движение България на гражданите" на Меглена Кунева се обяви за повторно отлагане на конгреса, който веднъж се провали през септември, като настоя първо да се видят резултати от заявените от Блока реформи. Другият аргумент беше, в момента има недоверие между част от партиите в РБ.

Министърът на здравеопазването на Петър Москов (ДСБ) окачестви позицията на партията на вицепремиера Меглена Кунева като саботаж срещу реформите, защото министрите, излъчени от Блока, имали нужда от ясна подкрепа за извършването им, а не от подобни сигнали. На въпрос защо Кунева му няма доверие, той отговори: "Помните ли вица за една жена, която искала развод, защото след 4-годишен брак с комунист, останала девствена, а мъжът ѝ казвал "Още утре ще го направим".

Честта на ДБГ бе защитена от Даниел Вълчев, който в друго предаване отговори отново с виц. "Аз пък на г-н Москов, когото харесвам и уважавам, да му кажа един друг виц с най-приятелски чувства, подходящ за начина, по който ДСБ се опитва да реши въпроса с Реформаторския блок: "Кое е най-доброто средство срещу косопад? - Да си намажеш главата с мед, след една седмица пляскаш с ръце, мухите отлитат, но крачетата им остават".


"Ние в момента сме точно като във вица за двете блондинки:
- Муцка, направих си втора дупка на ухото.
- И кво сега? По-добре ли чуваш?", коментира още Вълчев.

Реформаторският блок няма да се разпадне, достатъчно мъдри сме, но нека не се приема политиката като шоу, вицове и мерене на мускули, призова зам.-председателят на ДБГ и съпредседател на парламентарната група на реформаторите Найден Зеленогорски.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.