Мартин Димитров: Ръководени от СДС общини нямат финансови проблеми

СДС ще използва пълноценно времето до местните избори след 2 години и ще предложи един сериозен кандидат, съобщи в понеделник на пресконференция във Видин лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от БТА.

Община Видин има тежки финансови проблеми с дълг от над 9 милиона лева и е ясно, че голяма част от общините не могат да си изпълняват бюджета. Обаче там, където има дългогодишни кметове на СДС - в Петрич, Свищов и Плевен, такива финансови проблеми няма, каза Димитров.

След 2 години моята препоръка ще бъде към колегите, предвид доброто състояние на СДС, да имаме наш кандидат за кмет на града. Наследството, което имаше СДС, е по-добро от сегашното състояние, съобщи Димитров.

СДС е за децентрализация на бюджета на държавата, като максимална част от приходите да остане в общините. За съжаление това го няма в бюджет 2010 година. Настояваме по-голяма част от данъка за облагане на доходите на физическите лица да остава в общините, като минимум да е 50 процента, а за такива общини като Видин да е 100 процента.

Споделяне

Още от България