Мартин Димитров ще подаде оставка, ако СДС остане извън Синята коалиция

Мартин Димитров ще подаде оставка, ако СДС остане извън Синята коалиция

Лидерът на СДС Мартин Димитров обяви, че ще подаде оставка, ако на заседанието на Националния съвет на СДС във вторник се вземе решение партията да се яви самостоятелно на следващите избори или в коалиция, различна от Синята коалиция.

"Три години обединявам десницата, а всяко едно различно решение би било крачка в другата посока. Не може 3 години - обединявай тази десница, работи в тази посока, а после да се отиде към разединение", заяви Димитров в събота пред Дарик радио.

"Човек трябва да вярва в това, което прави. Ако се вземе решение за самостоятелно явяване на СДС, трябва да се изберат лидери измежду хората, които вярват, че това е най-добрият вариант за СДС. Аз съм "за" Синята коалиция и за нейното разширяване", коментира още председателят на сините.

Димитров обаче сподели, че не очаква Националният съвет на СДС да реши за самостоятелно явяване на вота, за каквото настояват отделни фигури в партията.

В момента СДС и ДСБ са пред подписване на ново споразумение за продължаване на Синята коалиция за следващите избори на Народно събрание и Европейски парламент.

В СДС обаче има привърженици на идеята партията да се яви сама на следващите избори. Тя се поддържа основно от редиците на столичната структура на формацията, която е в опозицията на лидера Мартин Димитров.

Преди дни бившият президент и лидер на СДС Петър Стоянов заяви, че няма да гласува за СДС, ако партията се яви на изборите в коалиция с ДСБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България