Мартин Димитров: В близките месеци ще се направи нова дясна партия

Сн. БГНЕС

В близките месеци ще се направи нова дясна партия, заяви бившият лидер на СДС Мартин Димитров пред Нова телевизия. 

По думите му в тази нова партия може да влязат хора от СДС, ДСБ, Движение "България на гражданите”, представители на гражданското общество и други. 

 

"България има нужда от нова дясна партия”, категоричен бе Димитров.

 

Димитров заяви, че решението на лидера на ДСБ Иван Костов да си подаде оставката е правилно.

 

"Крайно време беше да даде път на младите. В ДСБ има много качествени хора – двамата, които първи подадоха оставки, Радан Кънев и Петър Москов са от най-качествените. Защо много по-рано не им беше даден път? С председател като Москов или други млади хора, десницата щеше да има съвсем различен вид още преди изборите”, заяви Мартин Димитров.

 

Той коментира още, че ако се е било стигнало до явяване на изборите на Синя коалиция, тя е можела да получи над 10%.

 

"При най-голяма вълна за ГЕРБ през 2009-та, изкарахме 7%. Сега ако имаше Синя коалиция, тя щеше да бъде над 10%”, посочи Димитров.

 

Той прогнозира, че следващият парламент няма да се справи на висотата на очакванията на избирателите и това ще породи ново обществено напрежение.

 

"Тези четири партии поемат цялата отговорност в момента, и ако не се справят, а хората очакват резултати за месеци, те ще поискат други алтернативи. Следващото правителство няма да има и сто дни”, каза Димитров.

 

По думите му най-лошото правителство, когато има да се решават тежки проблеми, е правителство на малцинството. В тази връзка той посочи, че е по-добре да се остави да управлява служебното правителство в сегашния си вид.

 

"Да имаш да решават важни въпроси, а да нямаш мнозинство в парламента си е истинско наказание”, каза още Димитров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?