Мартин Заимов и приятели чистиха Боянската река преди деня на София

Общият десен кандидат за кмет на София Мартин Заимов и негови приятели почистиха в неделя в района на Боянската река и пътеката, водеща към едноименния водопад. Акцията се състоя ден преди празника на София и в нея се включиха туристи, които бяха излезли на разходка в слънчевия ден. Десетки чували със събрани отпадъци бяха извозени с автомобили до близките контейнери.

По време на екоакцията Заимов представи и девиза си в надпреварата. Той гласи "Аз обичам София", като думата обичам е заменена със синьо сърце, явно с намигане към младите хора, пишещи все по-често със знаци.

Мартин Заимов обясни, че сърцето е напомняне към онези, които ще гласуват, че трябва да гласуват със сърце и разум.

В неделя подкрепеният от ДСБ и СДС кандидат присъства и на Празника на биоземеделието в Южния парк. Там той се срещна с екологични организации и производители на екологично чисти продукти, чиято стока опита. Те се разбраха да се срещнат отново, за да обсъдят проблемите на града и да представят своите предложения за разрешаване но въпросите с чистотата на столицата, задръстванията и транспорта.

Заимов коментира и проблема с бездомните кучета заявявайки, че той е свързан с действията на общината за намаляването на популациите им и с липсата на контрол върху домашните кучета, чието потомство често се пуска на улицата от стопаните.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?