Мартин Заимов обеща безжичен Интернет в цяла София

Мартин Заимов обеща безжичен Интернет в цяла София

Кандидатът на ДСБ и СДС за кмет на София Мартин Заимов обеща в рамките на няколко месеца след избирането му да осигури достъп до безжичен Интернет в града. Това стана по време на неговата среща с ИТ бизнеса в четвъртък. Според последните статистики в момента в столицата има около 400 000 потребители на глобалната мрежа.

“До няколко месеца може да бъде изграден безжичен достъп в най-малко сто точки в София. Такива ще има не само в центъра на София, но и в крайните квартали”, заяви Заимов.

По думите му, за да се осигури свободен достъп до Интернет с лаптоп в цялата Борисовата градина ще е необходимо поставянето на между 2 и 3 предавателя.

Заимов припомни, че безжичен Интернет има вече в 30 града в Европа като мрежата може да се поддържа само от реклама. “До няколко месеца общината ще има и електронни услуги. Практически всички услуги, извършвани от общинските власти, могат да бъдат електронни”, каза Заимов.

Кандидатът за кмет заяви още, че комбинатът "Кремиковци" е вреден за София, не само защото е сериозен замърсител на природата, но и защото спира развитието на столицата на север.

Споделяне

Още от Местни избори 2007