Мартин Заимов: Спирам застрояването на паркове и градини

Мартин Заимов: Спирам застрояването на паркове и градини

Кандидатът за столичен кмет на “Алианс за София” Мартин Заимов обеща да не допуска застрояването на площадки и градинки, каквото се случваше досега. Във вторник, на среща с граждани в кв. “Изток”, той се обяви за спиране на хаотичното строителство.

“Във вашият район има и няколко предприятия, на които мястото им не е тук”, каза Заимов. Той добави, че ще прекрати порочната практика на издаване на неадекватни разрешителни за строителство с малко отстояние между сградите.

“Всичко това е въпрос на устройствен план, който да се приложи съвестно, волево и без никакви отстъпки,” добави кандидат-кметът.

Той стартира и открит референдум "За или против запазването и увеличаването на зелените площи в София?", който ще се провежда по време на откритите студиа, провеждани на различни пунктове в центъра на София.

Резултатите от референдума ще бъдат обявени на 22 октомври.

Вчера Заимов и кандидатът за общински съветник от "Алианс за София" Петър Москов са залесили терен в Южния парк в знак на протест срещу решението на общината да включи тази територия в Градоустройствения план и така да се разреши строителството там.

Концепцията на Мартин Заимов предполага, че застрояването трябва да се насочи към определени райони, които имат капацитет като инфраструктура и не жертват зелени площи, а парковете трябва да се превърнат в модерни центрове за отдих и спорт.

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?