Машина вари вкъщи крафт бира от капсули

Машина вари вкъщи крафт бира от капсули

Феновете на бирата, които винаги са се впечатлявали от домашното ѝ варене и крафт вариантите, ще могат сами да се впуснат в това преживяване и да пробват пивоварските си качества.  Това става възможно чрез машината LG HomeBrew, която може да произведе до пет различни вида бира от капсули. Приложение позволява на маниаците да следят докъде са стигнали процесите на варене, ферментация, отлежаване и дори сервиране, а накрая уредът може да се почиства сам, съобщиха от компанията, която ще представи изобретението си по време на изложението CES 2019, което ще се проведе между 8 и 11 януари 2019 г. в Лас Вегас.

Домашното производство тръгва с избора на капсули за еднократна употреба – които включват малц, дрожди, масло от хмел и различни вкусове. Заедно с пивовари са разработени капсули с пет отличителни вкуса - hoppy American IPA, golden American Pale Ale, English Stout, Belgian-style Witbier и Czech Pilsner.

С един бутон се задейства машината и започва автоматизираната процедура от ферментация, през карбонизация и отлежаване чак до сервиране и почистване.

Оптимизираният алгоритъм на ферментация интелигентно контролира процеса с прецизен контрол на температурата и налягането за гарантиране на успешен процес. Уредът може да произвежда до 5 литра бира за срок от 2 седмици в зависимост от типа на избраната алкохолна напитка. След края на процеса има автоматична дефинфекция на уреда с топла вода

“LG HomeBrew е кулминацията между всички продукти, за дома и технологиите за пречистване на водата, които сме развивали през последните десетилетия.“, заяви Сонг Дае-хун, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

"Домашното пивоварство е нараснало с огромни темпове, но все още доста любители на напитката не са се престрашили да опитат заради определени бариери и ние мислим, че именно тези клиенти според нас ще бъдат привлечени от LG HomeBrew”, допълни той.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?