Мащабна хакерска атака срещу италианската Уникредит

Мащабна хакерска атака срещу италианската Уникредит

Подразделението за информационна сигурност на италианската банка Уникредит (UniCredit) е разкрило случай на неразрешено проникване в данни, генерирани във файл от 2015 година, съобщи информационният канал "Раи Нюс 24".

В този файл е имало около три милиона записа за клиенти на италианска територия и е съдържал само имена, градове, телефонни номера и електронни адреси, се посочва в комюнике на банката.

При неразрешеното проникване във файла на УниКредит "не са били компрометирани други лични данни, нито банкови данни, които биха позволили достъп до сметките на клиентите или осъществяването на неупълномощени трансакции", сочи комюникето.

Сигурността на данните на клиентите е абсолютен приоритет на УниКредит и от началото на стратегическия план "Трнасформирай 2019" през 2016 година банката е инвестирала 2.4 милиарда евро за актуализация на информационните технологии и засилване на информационната сигурност, според комюникето.

През юни 2019 година УниКредит е въвела нов софтуер на разпознаване на клиента, който е валиден, както за достъпа до уеб услугите, така и за операциите по плащания.

Този нов софтуер включва уникална парола или биометрично разпознаване, което допълнително подсилва сигурността и защитата на клиентите. 

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?