Мащабна спецакция във видинския ромски квартал

Сн. БНР

Мащабна операция на ГДБОП, специализираната прокуратура и жандармерията се провежда във вторник във видинския ромски квартал "Нов път". Проверена бе къща, в която живеят петима братя, един от които е общински съветник. Според местните жители, братята се занимават със строителство.

Акцията е във връзка с избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове не по предназначение, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др.

Задържани са общо петима души територията на Видин, Варна и София.

По предварителна информация, става въпрос за разкрита схема за финансови престъпления, съобщи сайтът "Видин Вест", според чиято информация е арестуван общински съветник от "Единни за промяна". Органите на реда нито потвърждават, нито отричат към момента.

Ако това се потвърди, акцията идва ден след като съветникът Вардан Папикян алармира, че е започнал натиск заради протестите, организирани от гражданското обединение.

"Очакваме реваншизъм, знаем, че това го могат управляващите", каза Папикян на пресконференция в понеделник.

Според изданието в акцията участват ГДБОП, ДАНС и полицията.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?