Масирана полицейска акция в Слънчев бряг

Масирана полицейска акция в Слънчев бряг

Масирана полицейска операция се проведе в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщи пресцентърът на МВР.

За едно денонощие са задържани са проститутки, измамници, наркомани и пласьори на дрога. Проверени са общо 206 души и 73 автомобила.

Задържани са двама, обявени за общодържавно издирване, както и двама мъже – българин и чужденец за извършване на кражби на лично имущество от плажната ивица в Слънчев бряг.

В районното управление на полицията в Несебър са отведени шест проститутки и джебчийки, както и седем души, мамили чужденци. Съставени са им предупредителни полицейски протоколи.

Започнати са пет бързи полицейски производства за притежаване на наркотични вещества, едно бързо полицейско производство за шофиране след употреба на алкохол, един акт по Наредба № 1 на община Несебър и два акта по Закона за българските документи за самоличност.

Около 1.20 часа в събота в Несебър служители на районното управление спрели за проверка автомобил "Фолксваген поло", управляван от 24 годишен мъж, с който се придвижвали двама младежи на 23 и 26 години и 18 годишна девойка. При проверката от купето на автомобила са изхвърлени две пликчета, съдържащи кафеникаво вещество. Направеният полеви наркотест то се оказало метамфетамин. Четиримата са задържани за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 2.30 часа на плажа пред дискотека в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор чанта с лични вещи и парична сума, собственост на беларуска туристка, отседнала в курортния комплекс. Извършителят е задържан. Той е мъж на 25 години от село Бата, община Поморие. Откраднатите вещи и пари са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство.

Около 2.30 часа на паркинг в близост до хотел и бар в Слънчев бряг, в момент на употреба на кокаин е задържан 31-годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг. Той е арестуван за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Около 3.40 часа в района зад хотел в Слънчев бряг за проверка е спрян автомобил "Пежо", управляван от 29 годишен мъж от Перник. В кухина на скоростния лост е намерена и иззета хартиена свивка, в която е имало метамфетамин. Мъжът е задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 3.55 часа е спрян автомобил "Форд", управляван от 20 годишен младеж. В него е намерено и иззето топче с амфетамин и две топчета с канабис. Младежът и двете придружаващи го лица са задържани за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 10.40 часа велопатрул към районно полицейско управление спрял за проверка в района на хотел в Слънчев бряг двама младежи - на 20 и 21 години. У тях са открити амфетамин и канабис. Двамата са задържани за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Споделяне

Още от България