Мъск пуши трева в ефир, акциите на "Тесла" поевтиняха

Мъск пуши трева в ефир, акциите на "Тесла" поевтиняха

Акциите на "Тесла" поевтиняха с 6%, след като основателят на компанията пуши марихуана и пи уиски в ефир, съобщи Би Би Си.

Това е станало по време на гостуване на Мъск гостува на живо в предаването на комика Джо Роуган, гледано от около 90 хил. души в YouTube. По време на двучасовия разговор, между два въпроса, се вижда как изпълнителният директор на "Тесла" отпива от чаша с уиски и си дърпа от цигарата с канабис, предложена му от водещия.

"Почти никога не пуша трева. Мисля, че това не е добре за продуктивността, точно обратното на чаша кафе", беше коментарът на Мъск по време на шоуто.

Консумацията на канабис е законна в щата Калифорния. Въпреки това поведението на Мъск доведе до поевтиняване на акциите на основаната от него компания. Освен това то съвпадна и с оставки на двама души от ръководството на "Тесла" – главният счетоводител и мениджърът на човешките ресурси.

Оставките бяха очаквани, след като Комисията за търговия с ценни книжа в САЩ започна да разследва фирмата за пазарна манипулация. Те бяха провокирани от заявления на Мъск, че иска да свали "Тесла" от борсата. Мъск дори обяви, че за това ще му помогне саудитски фонд. В последствие стана ясно, че акциите на компанията ще продължат да се търгуват публично.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес