Маскирано лице нахлу в двора на столичен прокурор

Маскиран мъж е нахлул в двора на къщата зам.-градския прокурор на София Роман Василев във вторник около 19.45 часа. Това съобщи самият обвинител в сряда, по време на почивката по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините и още пет лица, обвинени в подготовката на три убийства.

Освен по това дело Роман Василев е ангажиран като наблюдаващ прокурор по аферата в Министерството на икономиката и енергетиката.

Прокурорът изтъкна, че този случай не е свързан с личния му живот, но отказа да конкретизира дали той има отношение с процеса срещу братята Маргини или с аферата в министерството. “Аз работя по хиляди други дела, тези не са най-важните”, коментира Василев.

По неговите думи това е първият подобен случай, до сега не е бил заплашван. Докато маскираното лице нахлуло в двора, Василев и семейството му си били у дома. За неканения гост прокурора разбрал от комшиите, които му се обадили по телефона.

“Ако кажа, че не се страхувам, значи съм идиот”, добави Василев. Той  отказа да влиза в повече подробности, за да не попречи на разследващите органи да си свършат работата.

Осигурена е охрана на Василев и членовете на семейството му.           

Главният прокурор Борис Велчев също съобщи в сряда преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет, че във вторник вечерта маскирано лице е проникнало в двора на Василев. Уведомени били органите на МВР, но повече подробности около инцидента Велчев не можа да каже.

 

Споделяне

Още от България