Масларова не била присвоила, а дарила пианото на Лора Каравелова

Бившият социален министър и депутат от Коалиция за България Емилия Масларова отрече в петък обвиненията срещу себе си, след като ден по-рано стана ясно, че парламентарната антикорупционна комисия и Националната агенция за приходите проверяват сигнали за извършени от нея злоупотреби.

Тя обяви в петък, че семейството ѝ няма никакви имоти в Стара Загора и опроверга информацията, че в дома ѝ се съхранява пианото на Лора Каравелова.

"Декларирам, че нито аз, нито моят съпруг, нито моят син имат имоти в Стара Загора, нито са участвали във фирми като собственици, съсобственици или акционери", каза Масларова.

Тя посочи, че пианото на Лора Каравелова е дарено на Националния исторически музей от Демократичния съюз на жените през 2007 г. и показа копие на акта за дарение.

"Кой ще изчисти името ми? Може да кажете и, че съм откраднала пистолета на Яворов. Вършат се чудовищни спекулации и клевети, ще си търся правата по съдебен ред", закани се Масларова.

Бившият социален министър допълни, че ще говори по обвиненията за ремонтите по "Красива България”, за които има съмнения, че са правени от приближени до нея фирми, когато се запознае с доклада.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?