Масларова ще "дарява" автомобил и имоти, които отрича да притежава

Бившият социален министър и настоящ депутат от социалистическата партия Емилия Масларова заяви във вторник, че ще подари имоти и кола, за които се твърди в медиите, че са нейни, ако авторите на материалите докажат написаното.

Тя е подписала и нотариална декларация с подобно съдържание. "Заявявам, че имотите – магазини и апартаменти в гр. Стара Загора, хотели в Старозагорски минерални бани и на Черноморието, както и имоти, придобити в резултат на извършени замени с Министерството на отбраната, апартамент във Виена и лек автомобил Бентли, за които се твърди в медиите, че са закупени от мен като депутат и министър, ще бъдат дарени пропорционално на авторите на тези материали или на посочени от управляващите лица при представяне от тях на съответните документи за собственост на мое име", пише в нотариалната декларация, заверена с дата 8.12.2009 г. при софийски нотариус.

През лятото на 2008 г. в медии беше съобщено, че Масларова е отишла в Кюстендил с Бентли, на цвят пепел от рози, за 400 000 лева. Още тогава тя заяви, че това не отговаря на истината и че е била със служебната си кола.

Миналия месец Емилия Масларова остана без имунитет, тъй като прокуратурата започна да я разследва за злоупотреби за близо 10 млн. лева при реконструкцията на работническата болница в Стара Загора и нейното преустрояване в социален център.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?