Масонски сюжет навърза загиналия Емин с шефа на ДАНС и “зидаря” Румен Ралчев

Масонски сюжет навърза загиналия Емин с шефа на ДАНС и “зидаря” Румен Ралчев

Няма индикации загиналият преди седмица Ахмед Емин, началник на политическия кабинет на лидера на ДПС, да е бил масон. Принадлежността на Емин към някоя от тайните “зидарски” организации в България, която бе тиражирана в медиите, бе опровергана в петък пред Нова телевизия от Стария велик майстор Румен Ралчев - лидер на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари.

Ралчев обясни, че Емин не е член на неговата ложа, която е една от двете най-големи у нас, появили се при разцеплението на първата след демократичните промени възстановена масонска ложа, но пък в страната ни имало още доста тайни братства, които също се наричали ложи. Почти сигурно Емин не бил член и на някоя от другите, регистрирани в България, каза Ралчев. Той уточни, че познава трите хиляди масони в страната, ако не лично, то поне по име или физиономия.

Румен Ралчев, който не крие, че преди да бъде бизнесмен и масон, е бил служител в Държавна сигурност по линията на УБО (Управление за безопасност и охрана), заяви, че не познава Емин, независимо, че синовете на двамата са първокласници в едно и също училище и в един и същи клас.

Според масонска "следа" в случая със смъртта на Емин, пусната в пресата от неназовани полицейски източници, Емин загинал, облечен ритуално в черен костюм с бяла риза пред вратата на “чистилището” - турската баня в сарая на Ахмед Доган. Облеклото и мястото на смъртта били масонски знаци.

Ралчев обаче отхвърли и версията за самоубийство като акт, свързан с масонската принадлежност, както и ритуалността на облеклото.

“По принцип масоните като хора, които са призвани да прехвърлят познанието от себе си към околните и обратното под формата на светлина, така е изразът, който използваме, не третира и в никакъв случай пък не може да се говори за ритуално самоубийство по масонски. Това вече е доста богата фантазия, която някой е проявил”, каза старият велик майстор зидар.

“Що се отнася до облеклото, да, естествено, че част от ритуалното облекло е черен костюм, бяла риза... нещо, което е строго официален костюм, строго официален дрескод. Символът на равенството между масоните е тяхната престилка. Този, който го е писал, не е запознат. Той е чул нещо, но не е разбрал”, допълни Ралчев.

Ралчев не хвърли повече светлина и върху поредната сюжетна нишка, която се появи след смъртта на началника на кабинета на Доган и оплете още повече случая в догадки, легенди, хипотези и дезинформации. Той опроверга други публикации, които пък поставят шефа на ДАНС Петко Сертов и загиналия Ахмед Емин в подчинена връзка по масонска линия. Сертов бил нещо като началник на Емин в масонската ложа, където двамата членували от години, написа в. “168 часа”.

Сертов и Емин са от една и съща масонска ложа, свързана с някогашната Мултигруп, написа вестникът. Шефът на ДАНС става зидар през 2000 г. Емин постъпва в същото братство две години по-късно с препоръки от близък до Илия Павлов, твърди изданието.

Като по-стар член на ложата бил и по-висока степен зидар, а вертикалната структура поставяла поставяла по-ниските степени на подчинение на по-високите.

Ложата, в която членува някога шефът на Мулти, се отцепва от сегашното братство на Румен Ралчев.

“Петко Сертов го познавам много добре, от много години, като бивши колеги”, напомни общото минало в Държавна сигурност на шефа на ДАНС и своето Румен Ралчев.

“Неговото смесване, на името, като масон също цели създаването на някаква верига. Не е член на масонска ложа Петко Сертов. Поне аз не знам да е бил член. Не е приеман. Аз претендирам да познавам около 3000 души масони в България, тъй като преди да се разделят двете велики ложи, съм бил и Майстор на стол, Заместник-велик майстор, Велик майстор. Сега съм Стар велик майстор. И по този начин съм участвал в стотици ритуали и ако не е по имена, то визуално познавам 100 процента от хората”, обясни още Ралчев.

Масонската битност на Сертов се подкрепя от разпространявани в медийните форуми доказателства за присъствието на името на председателя на ДАНС във фирмени регистрации.

Според АПИС и "Дакси" Сертов и досега е в управата на сдружение с идеална цел, което има масонски характер. Сдружението се казва "Братство и чест", а редом със Сертов в управата са Евгени Душков, член на управата на КТ “Подкрепа”, Константин Симеонов, участник в зидарската ложа “Заря” и бившият зам.-министър на правосъдието Маргарит Ганев.

Двете ложи - "Заря" и "Братство и чест", са съюзни и членуват във Великата ложа на старите свободни признати зидари на България, чийто велик майстор е Румен Ралчев, се твърди във форумите.

Това обаче бе отхвърлено от Ралчев. “Би трябвало да мога да го познавам, ако той е бил масон отпреди няколко години, тъй като естеството на моята работа в обществото като масон предполага срещи с независимо кой от коя ложа е”, каза той. “Аз не съм го срещал като такъв.”

Той обаче се застрахова, че “ако Сертов е бил току-що постъпил или на някаква позиция масон в чуждестранна масонска ложа, това е вече отделен въпрос.”

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?